Luchttest inspectie vloeistofdichte verharding of vloer

SFA-Testsystemen heeft een unieke luchttest methode ontwikkeld waarmee op eenvoudige, nauwkeurige en objectieve wijze exact de staat van uw vloeistofdichte vloer of verharding bepaald kan worden. In tegenstelling tot andere inspectiebureau’s kijken wij verder dan alleen het oppervlak van de vloer of verharding.

Er worden volgens een vooraf gemaakt ontwerp eenmalig testpunten aangebracht in de vloeistofdichte vloer of verharding. Met behulp van de mobiele luchttest installatie wordt via de testpunten op een gecontroleerde manier een minimale overdruk onder de vloer of verharding gecreëerd. De bovenkant van de vloer of verharding wordt van een biologisch afbreekbare water- en schuimoplossing voorzien. Op het moment dat er zich in de vloer of verharding onvolkomenheden bevinden die door de hele vloer ‘heen’ gaan, kunnen deze door de vorming van luchtbellen eenvoudig worden geconstateerd. Het is hierbij uiteraard van belang dat op de plekken waar wel oppervlakkige onvolkomenheden in de vloer of verharding worden geconstateerd, maar geen luchtlekkage vast wordt gesteld, deze niet als een gebrek worden aangemerkt.

Met een luchttest van SFA-Testsystemen wordt, in plaats van alleen het zichtbare oppervlak, de gehele vloer of verharding (met een dikte van gemiddeld 20cm) beoordeeld. Hierdoor is de kans dat deze voldoet aan de eisen van vloeistofdichtheid dus aanzienlijk groter. Daarnaast is het ook een objectieve inspectie waarbij de uitkomst ervan onafhankelijk is van de interpretatie van de inspecteur. Als de inspectie is afgerond worden de testpunten weer deskundig afgedicht. Het luchttestsysteem van SFA is toepasbaar op zowel binnen als buiten vloeren.

Besparen op onderhoudskosten d.m.v. luchttest

Inspectie door middel van een luchttest methode heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een visuele inspectie, deze zijn onderstaand samengevat weergegeven.

Gericht onderzoek waardoor gericht herstel mogelijk is Belangrijke reductie en betere beheersing reparatiekosten
Kwaliteitsverbetering vloeistofdichte vloer of verharding
Verlenging levensduur vloeistofdichte vloer of verharding
Inspectie van de gehele constructie, niet alleen het zichtbare oppervlak Grotere kans dat de vloer of verharding vloeistofdicht is
Alleen werkelijke gebreken worden als gebreken aangemerkt
Objectieve inspectiemethode Géén verschillen in de inspectieresultaten
Géén twijfel over eventuele gebreken Géén extra kostenverhogend Nader Onderzoek nodig
Kwaliteitsverbetering vloeistofdichte vloer of verharding Minder risico op bodemverontreiniging en hoge saneringskosten
Luchttest inspectie voor oplevering Zekerheid dat de vloer of verharding daadwerkelijk vloeistofdicht is

 

Onze Luchttest methode wordt inmiddels op veel plaatsen zoals tankstations en in de chemische- en petrochemische industrie toegepast, zowel in binnen- als in buitenland.