Skip to main content

Veiligheidsinspecties

Brandblussytemen

Automatische keukenblussystemen

Bij professionele grootkeukens in restaurants, hotels, cateringbedrijven, zorginstellingen, bedrijfskeukens, kantines etc. is er sprake van een verhoogd brandrisico door oververhitting van branders, frituurbranden en uitslaande brand in de afzuiginstallatie. 

Een automatische brandblussysteem voor commerciële keukens, in professionele grootkeukens en horeca apparatuur hebben als doel de brandschade te voorkomen dan wel te beperken. dergelijke systemen worden ook wel keukenblussystemen genoemd. 

Het onderhoud van een keukenblussysteem is van cruciaal belang om de veiligheid van een commerciële keuken te waarborgen. Deze systemen zijn ontworpen om snel en effectief branden in de keuken te bestrijden, waarbij vet- en oliebranden vaak voorkomen. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft functioneren en potentiële brandgevaren worden geminimaliseerd. Het onderhoud wordt uitgevoerd door speciaal opgeleide monteurs, die alle kennis in huis hebben om uw installatie juist en conform normeringen en voorschriften te onderhouden.’

Geïnteresseerd?